HiFu Facelift

vanaf

€175

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een behandeling om de huid te verstrakken. De onderste laag van de huid wordt steviger. Dit komt door de energiepulsen die in verschillende dieptes worden afgegeven.

De huid warmt op en daardoor maakt je huid nieuw collageen en elastine. Dit heeft wel tijd nodig en duurt ongeveer 6 maanden.

HIFU kan worden ingezet voor de behandeling van:

HIFU behandeling

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. De behandelend arts smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelend arts achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best om een verdovingscrème vragen.

Bij een oppervlakkige couperose en/of pigmentvlek is er meestal maar één behandeling nodig, soms hebben dieper gelegen vlekken meerdere behandelingen nodig. Het is heel gebruikelijk dat er twee behandelingen nodig zijn voor adertjes en spider naevus, daarover zullen we eerst samen overleggen. 

Adviezen

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen.

De nazorg wordt door de behandelend arts aangegeven, maar bestaat vaak uit het gebruik van hydraterende maskers en het voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

Heb je een vraag over deze behandeling?

Neem gerust contact op! Je kunt altijd bellen of even een berichtje sturen.

× Stuur een berichtje!