Microneedling

€ 125

/ gezicht

Microneedling therapie is een huidverbeterende methode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien.

Microneedling kan ingezet worden voor de behandeling van:

Hoe werkt microneedling therapie?

We maken gebruik van minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we hele klein gaatjes in de huid. We maken deze gaatjes om de huid te activeren. Deze gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling, ofwel minimale beschadiging, brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Microneedling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kun je microneedling behandelingen afwisselen met peelings of combineren met andere behandelmethoden.

Te verwachten resultaat
Na drie tot vier weken zie je egalisering in de huidteint, waardoor de huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor het huidverouderingsproces vertraagt.

RF microneelding

Radiofrequente microneedling of fractionele radiofrequentie is een non-invasieve huid verbeterende techniek. Met RF microneedling stimuleren we met een combinatie van microneedling en radiofrequente golven de huid op verschillende dieptes.

RF-microneedling (EndyMed INTENSIF) maakt gebruik van speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven via deze puncties. Bij RF-microneedling worden naaldjes dus gebruikt met als doel de radiofrequentie in de lederhuid te brengen.

RF microneelding

De behandeling

De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,2 mm tot 2,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes ontstaan tijdens de behandeling, maar de huid sluit zich al na enkele minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er roze/rood en mogelijk licht gezwollen uit zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan gedurende twee tot drie dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid gedurende enkele dagen licht gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de microneedling behandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. 

Adviezen

  1. Probeer niet aan de huid te komen of krabben. 

  2. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na een professionele behandeling.

  3. Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.

  4. Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.

  5. Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Heb je een vraag over deze behandeling?

Neem gerust contact op! Je kunt altijd bellen of even een berichtje sturen.

× Stuur een berichtje!