Tatoeages verwijderen met PicoSecond Laser

€ 75

/ vanaf prijs per behandeling

Heb je spijt van jouw tatoeage of is deze niet meer mooi? Met de Pico Second laser wordt de tatoeage snel, veilig en volledig verwijderd. De laser zend tot enkele nanoseconde een lichtflits uit. De inktdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de inkt in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Meestal zijn er minimaal 3 behandelingen nodig voor het volledig verwijderen van de tatoeage

Hoe werkt de PicoSecond Laser?

De Pico Second laser werkt, net als andere lasers, door middel van lichtpulsen. Het grote verschil met traditionele lasers is dat de pico laser lichtpulsen produceert van slechts één picoseconde. Dit is 1000 keer sneller dan traditionele lasers die werken met de snelheid van een nanoseconde. Het grote voordeel hiervan is dat de puls zo krachtig is, dat (inkt)pigmenten worden verpulverd in veel kleinere deeltjes dan bij andere lasers. Omdat de deeltjes zo klein zijn, voert het lichaam ze sneller af. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig. Daarnaast is het met de Pico Second laser mogelijk om heel precies de juiste plek te behandelen.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt bekeken hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het gewenste resultaat. Indien gewenst kunnen we de huid tijdens de laserbehandeling koelen met een speciale coolpack.

Na de behandeling

Na de behandeling is het erg belangrijk dat je de huid beschermt tegen de zon. Mogelijke bijwerkingen van de Pico laserbehandeling zijn onder andere roodheid, zwelling,  jeuk, een branderig gevoel en blaarvorming. Meestal zijn deze bijwerkingen na drie dagen helemaal weggetrokken.

Adviezen

  1. Blijf minimaal 4 weken met je huid uit de zon. Pigmentvorming maakt de behandeling moeilijker en actief pigment in de huid kan hyper-pigmentatie veroorzaken na de behandeling.

  2. Zorg dat je huid schoon is. Gebruik geen creme’s of lotion voor de behandeling. De huid moet namelijk vetvrij zijn voor een goede behandeling.

  3. Gebruik paracetamol. Of het verwijderen pijn gaat doen is erg persoonsafhankelijk. De ene persoon ervaart pijn heftiger dan de ander. Daarnaast heeft het erg te maken met de plek waar de tattoo moet worden verwijderd. Er zijn plekken op de huid die pijnlijker zijn en waar meer zenuwen samenkomen.

  4. Draag gemakkelijke kleding. Na de behandeling kan de huid gevoelig zijn. Zorg dus voor kleding die niet strak zit of schuurt tegen de huid.

Heb je een vraag over deze behandeling?

Neem gerust contact op! Je kunt altijd bellen of even een berichtje sturen.

× Stuur een berichtje!