TCA peeling

€ 195

/ volledige TCA peeling gezicht

De TCA peeling is een doorbraak op het gebied van anti-aging. Deze peeling zorgt voor een totale huid vernieuwing binnen 10 dagen. 

Een TCA peeling is een huidverbeterende methode waarbij we met een chemische peeling de bovenste huidlaag verwijderen. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. 

TCA peeling kan ingezet worden voor de behandeling van:

Werking van een TCA peeling

Zon, huidveroudering en erfelijke aanleg zijn de belangrijkste factoren die de pigmentatie van de huid bepalen. De productie en spreiding van melanine (het pigment dat de huid), kan ontregeld raken. Wanneer de boel ontregelt raakt, verspreid de melanine zich onregelmatig over de huid en kan zich op bepaalde plaatsen ophopen. Resultaat: de huid wordt ongelijkmatig gepigmenteerd en er vormen zich pigementvlekken naar de bovenste huidlagen.

De peeling versnelt de vernieuwing van de bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding én de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. 

Een TCA peeling wordt veel ingezet bij pigmentatieproblemen zoals: bruine vlekken en zwangerschapsmasker. 

De behandeling

Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. 

Na de behandeling

De peeling werkt nog een behoorlijke tijd door in de huid. Het kan dus zijn dat jouw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door je huid thuis te koelen met een natte doek. Na 24 uur is het branderige gevoel meestal helemaal verdwenen en zal je huid  droog en strak aan voelen. Je huid kan ook rood en iets gezwollen zijn.

Eén of twee dagen na de behandeling word je huid meestal wat donker van kleur en begint je huid te vervellen. Je huid zal erg droog en strak aanvoelen. De vervelling duurt meestal 7 dagen, soms iets langer. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. Nadat je huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden.

Adviezen

  1. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na een professionele behandeling.

  2. Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.

  3. Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.

  4. Doe geen intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Heb je een vraag over deze de TCA peeling?

Neem gerust contact op! Je kunt altijd bellen of even een berichtje sturen.

× Stuur een berichtje!